Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ärtiga quinoabollar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Dessa små bollar är packade med protein och fräscha smaker. De är lätta att göra och passar till det mesta. Dressingen till är mäktig och smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj quinoan väl och lägg den i en kastrull. Häll över vattnet och koka upp. Sänk värmen, sätt på locket och låt sjuda på låg värme ca 10 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt stå under lock ca 5 minuter. Ta av locket och låt quinoan kallna.
  2. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser till en krämig sås.
  3. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Mixa ärter, rismjöl, parmesan, tahini, persilja, citronskal, kryddor och hälften av quinoan i en matberedare till en grov pasta. Blanda därefter i resten av quinoan för hand.
  4. Rulla smeten till bollar med fuktiga händer. Sätt eventuellt in bollarna i kylen eller kort i frysen så att smeten sätter sig lite. Stek bollarna i omgångar i smör eller olja tills de fått lite färg runt om ca 5 minuter.
  5. Servera quinoabollarna med dressingen och valfritt tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.