Dessa små bollar är packade med protein och fräscha smaker. De är lätta att göra och passar till det mesta. Dressingen till är mäktig och smakrik.
Instruktioner
- Skölj quinoan väl och lägg den i en kastrull. Häll över vattnet och koka upp. Sänk värmen, sätt på locket och låt sjuda på låg värme ca 10 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt stå under lock ca 5 minuter. Ta av locket och låt quinoan kallna.
- Dressing:
Vispa ihop alla ingredienser till en krämig sås.
- Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Mixa ärter, rismjöl, parmesan, tahini, persilja, citronskal, kryddor och hälften av quinoan i en matberedare till en grov pasta. Blanda därefter i resten av quinoan för hand.
- Rulla smeten till bollar med fuktiga händer. Sätt eventuellt in bollarna i kylen eller kort i frysen så att smeten sätter sig lite. Stek bollarna i omgångar i smör eller olja tills de fått lite färg runt om ca 5 minuter.
- Servera quinoabollarna med dressingen och valfritt tillbehör.
Publicerat den
17 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar