Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Africana med fläskfilé

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna 70-tals klassiker blir lätt hela familjens favorit. Härligt med olika tillbehör som man kan plocka med under middagen. Vill du lyxa till det kan du byta ut fläskfilén mot oxfilé. Det går också bra att använda kyckling om du föredrar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fett och hinnor från köttet. Skär det i skivor och stek det gyllene i smör. Salta och peppra.
  2. Finhacka lök, paprika, skalad morot, vitlök och äpple och fräs utan att ta färg tillsammans med smör i en tjockbottnad gryta. Pudra över curryn.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och grädde och smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka tillsammans under lock i 10 minuter. Mixa med hjälp av en handmixer till en slät sås direkt i grytan. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
  4. Blanda ner köttet och låt allt bli varmt. (se till att köttet är genomstekt om det är fläsk eller kyckling)
  5. Servera köttet med de olika tillbehören och nykokt basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.