Afrikansk banankaka

Min fosterfamilj bodde i Afrika under 25 år och den här kakan lärde min fostermamma sig att baka där. Underbart god och saftig. Den är nästan ännu godare en eller två dagar efter att man gjort den. Den håller sig saftig länge.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: banankaka, kaka, kak
Afrikansk banankaka
Källa: -
Uppladdad av: Amika
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 medelstora bananer
2 dl socker
100 g smör
3 ägg
1-2 tsk kanel
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl mjölk

Betyg (2 röster)
Visningar:
3715
Sparat:
168

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Rör smöret och sockret poröst i en bunke. Rör i äggen. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.

Blanda kanel, mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.

Smörj en rund bakform, ca 23 cm i diameter, med smör. Häll i lite mjöl och vänd runt så att det fastnar även på kanterna. Häll i smeten.

Grädda kakan i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Man kan även med fördel smälta 200 g mjölkchoklad (jag föredrar Marabou) och blanda med 1 msk smör och sen breda över kakan. Choklad och banan är jättegott ihop.

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av cecland
över 2 månader
av jenny.s
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.