X

Afrikansk banankaka

Min fosterfamilj bodde i Afrika under 25 år och den här kakan lärde min fostermamma sig att baka där. Underbart god och saftig. Den är nästan ännu godare en eller två dagar efter att man gjort den. Den håller sig saftig länge.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: banankaka, kaka, kak
Betyg (2 röster)
Afrikansk banankaka

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Rör smöret och sockret poröst i en bunke. Rör i äggen. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.

Blanda kanel, mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.

Smörj en rund bakform, ca 23 cm i diameter, med smör. Häll i lite mjöl och vänd runt så att det fastnar även på kanterna. Häll i smeten.

Grädda kakan i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Man kan även med fördel smälta 200 g mjölkchoklad (jag föredrar Marabou) och blanda med 1 msk smör och sen breda över kakan. Choklad och banan är jättegott ihop.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Banan, socker, Smör, Ägg, Kanel, Vetemjöl, Bakpulver, Salt, Mjölk
Visningar:
4669
Sparat:
169

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
Banankaka
över 2 månader
Banankaka
över 2 månader
Banankaka med t..
över 2 månader
Rabarber- och b
av cecland
över 2 månader
Banankaka
av jenny.s
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.