Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk banankaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Min fosterfamilj bodde i Afrika under 25 år och den här kakan lärde min fostermamma sig att baka där. Underbart god och saftig. Den är nästan ännu godare en eller två dagar efter att man gjort den. Den håller sig saftig länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Rör smöret och sockret poröst i en bunke. Rör i äggen. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
  2. Blanda kanel, mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
  3. Smörj en rund bakform, ca 23 cm i diameter, med smör. Häll i lite mjöl och vänd runt så att det fastnar även på kanterna. Häll i smeten.
  4. Grädda kakan i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan kallna och skär den i bitar.
  5. Man kan även med fördel smälta 200 g mjölkchoklad (jag föredrar Marabou) och blanda med 1 msk smör och sen breda över kakan. Choklad och banan är jättegott ihop.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pling 15 januari 2012

    Låter gott ska testa detta!

  • Mesbollen 10 maj 2012

    Oups, glömde äggen, men va sjukt god ändå.. Så kan inte vänta tills jag får anledning att laga en med ägg ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.