Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk biffgryta med dadlar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det smältande möra biffköttet är kryddat med kanel, saffran och dadlar, en nyttig gryta som smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken. Tärna högrevet. Hetta upp margarinet i en gryta på hög värme. Tillsätt löken och fräs två-tre minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt ingefära och kanel och fräs under omrörning cirka en minut.
  2. Lägg i köttet och bryn det runtom åtta-tio minuter tills alla köttärningar är väl brynta.
  3. Tillsätt 3 ½ dl vatten, torkade dadlar och saffran, rör om och blanda väl. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda svagt cirka 1 ½ timma tills köttet är mört. Rör om då och då så att inte köttet fastnar i botten på grytan.
  4. Ta av grytan från värmen, rör ner honungen och strö över de färska dadlarna. Lägg på locket och låt dra cirka tio minuter. Strö över mandelspån och servera med couscous eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hallonfreak 15 januari 2012

    Vilken alldeles fantastiskt god gryta!!! Jag hade ingen matlagarinspiration idag, men plockade fram 1,5 kg högrev ur frysen och började googla. Och hamnade på ditt recept. Och eftersom jag hade allt hemma (utom torkade dadlar, så jag tog färska hela vägen) så gjorde jag den här. Så god att jag sa till maken att det var det godaste jag på evigheter! Nästa gång ska jag ta grytbitar av qourn och testa! Och det får bli snart!!!! Kinkiga maken hälsar också och tackar för jättegod gryta :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.