Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk landväg

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kärt barn har många namn - även på danska. Här kallas chokladrutorna för Afrikansk landväg. Men glöm allt om den slanka linjen, för här mycket margarin både i kakan och i glasyren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 grader. Smöra och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och sikta ner blandningen omväxlande med mjölken. Smält margarinet och rör ner i smeten.
  3. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min. Låt kakan svalna helt i pannan.
  4. Gör under tiden glasyren: Rör ihop ingredienserna (margarinet ska inte smältas) till glasyren. Bred ut glasyren över den kalla kakan. Låt kakan stå kallt i kylen en stund innan du skär upp den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.