Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk vegogryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegod vegetarisk gryta. Detta är egentligen tänkt att serveras enbart med ris men passar utmärkt att använda som tillbehör till ex. quornbiffar (eller kött/kyckling). Receptet ger ganska stora portioner. Viktväktarrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du använder torkade linser så skölj linserna och koka upp vattnet. Lägg i linserna och låt dem koka i 15 minuter. Häll av vattnet.
  2. Om du använder konserverade linser så häll dem i en sil och spola under kallt vatten.
  3. Hacka löken och fräs den i oljan. Hacka tomaterna fint. Blanda kokosmjölk, curry, tomater, tomatpuré, buljongtärning och linser med löken. Låt koka upp. Skär ananasen i småbitar och lägg ner i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Hacka cashewnötterna och skiva bananerna och rör ner i grytan. Låt koka ytterligare 5 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • majnabbe 11 september 2009

    Lagade denna underbara gryta i början av veckan, Tack för detta recept!

  • JojjaW 27 oktober 2009

    Väldigt god och mättande gryta. Serverade tillsammans med bulgur kokt i lite grönsaksbuljong. Blev jätte bra. Tack! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.