Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

After Eight cheesecake

(33 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Himmelskt god dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen fint. Blanda med smöret. Tryck ut i en form 24cm.
  2. Ta undan 5 After Eight,smält resten i vattenbad. Smula ner osten i en skål och vispa hastigt ner den smälta mintchokladen.Vispa grädden löst och skeda försiktigt ner den i chokladblandningen. Bred över kexbottnen och ställ kallt i 3 timmar att stelna eller frys den och ät som glass.

Liknande recept

Kommentarer (33)

  • lotteb 2 november 2008

    Låter jättegott skall prova denna cheesecake variant!

  • JennyV 5 december 2008

    Denna cheesecake var "mumma", smakade inte för mycket mint som jag först var orolig för! Men nästa gång ska jag tillsätta mer smör för att få en botten som håller ihop mer! Bakade den precis och den kommer att göra succé på hummerkalaset i kväll (har ju provsmakat den såklart!)

  • pytte24 14 december 2008

    Jag hade denna som "kaka" till kaffet, vilket gjorde en klar succè. En fördel är att den är så enkel att göraoch man kan göra den i förväg! Tack för ett bra recept.

  • Millutt 4 januari 2009

    Det här hade vi till nyårsafton och det var verkligen gott! Vi lade till lite extra smör som det tipsades om i en kommentar, och det blev då jättebra!

  • Jenny_me_Y 18 januari 2009

    Vi hade också denna på nyår och det blev succé. 5:a ifrån mig!

  • bjokan1 23 januari 2009

    Har inte prövat, men det låter väldigt gott

  • lena4 24 januari 2009

    Hej Det här receptet va det första jag provade sen jag gick med i klubben. Toppenbra....Efterrätt på nyår och syjuntan älskar den. Tack från Lena

  • mussetusse 29 januari 2009

    Jag ska snart prova baka den men redan nu känner jag smaken i munnen :P. Jag sätter det på betyg 5 eftersom den ser så förskräckligt god ut, Tack!

  • ceciliaw 6 februari 2009

    Den här var en riktig höjdare, dock mycket mättande! Jag använde lättvispgrädde, funkade perfekt! Nästa gång jag gör den skall jag ta lite mer digestivekex och mer smör så det blir mer botten!

  • moni63 4 juli 2009

    Jag tyckte att den var lätt att göra och har alltså prövat receptet. Alla tyckte att den var ljuvlig!

  • hoya_marie 7 juli 2009

    Ljuvlig cheesecake, jag borde ha gjort två. För det blev rykande åtgång på den. Rekommenderas varmt!!

  • LillaJa 2 augusti 2009

    Låter super gott. Ska testa den på semestern.

  • Piri1000 10 augusti 2009

    Detta låter supergott Men jag tror att jag ska testa med havreflarn eftersom jag inte är så glad för digistive kex.

  • CiLiA_79 28 augusti 2009

    Supergott!!! Och jätteenkel att göra. Klar femma!

  • daulwa 31 augusti 2009

    Varken jag eller min man tyckte denna var en hit. Helt OK, men jag har ätit godare cheesecakes. Tyvärr.

  • EvaMS 31 augusti 2009

    Helt OK, men själv föredrar jag lite syrligare smak.

  • marie61 16 november 2009

    Serverade den på en middag och alla tyckte den var jätte god, fräsch och mild smak av mintchoklad. Klar femma!!

  • kawil1 9 februari 2010

    Herregud vad gott det blev, gjorde en glutefri botten och det blev bra med den också.

  • Maliel 13 maj 2010

    Supergod! Den gjorde succé på middagen. Vi serverade även färska hallon till vilket gav en väldigt god brytning.

  • tigerlilly27 16 augusti 2010

    Väldigt enkel att göra och väldigt smaskig tyckte mina miggadsgäster!

  • tarzan-76 20 februari 2011

    Kanongott och väldigt enkel att göra MUMS

  • hojenan 23 mars 2011

    Enkelt o bra recept. Vi hade gäster som var glutenintoleranta så jag bytte ut Digestive-kexen mot glutenfria chokladkakor och det blev faktiskt godare. Chokladen passade bättre till After Eight-smaken tyckte vi. Så hädanefter blir det med chokladkakor (med eller utan gluten).

  • lethigre 3 maj 2011

    Fantastiskt god!! och så lätt att göra, en ny favorit helt klart, den blev mycket populär bland alla som smakade den. Jag gjorde också botten på chokladkex och det blev såå bra. Jag lade jordgubbar uppe på som blev superbra ihop med chokladen, kommer nog prova göra den i massa olika varianter, det kan ju bara inte gå fel. Mums! =)

  • Tinjep 31 oktober 2011

    Mums!

  • Makejo 17 februari 2012

    MUMS!! Mycket gott!!

  • gustavanton 11 april 2012

    Men vilken höjdare detta recept är. Alltså det är bland den godaste efterrätten jag ätit. Bjöd den på min tjejträff och det blev en fullträff. En tjej som äter väldigt sparsamt av efterrätter åt en fjärde del själv. Den kommer att göras många gånger till. Gustavanton

  • Kakan1986 29 april 2012

    Jättegod och en perfekt avslutning på en mastig middag! Enkel att göra också, glömde dock ta fram den en stund innan den skulle ätas så den var lite hård, men den mjuknar ganska fort.

  • JohannaL1983 4 oktober 2012

    Riktigt god! En annorlunda cheesecake, älskar aftereight smaken :) Rekommenderas verkligen att prova!

  • cookiz 6 december 2012

    älskar <3

  • A-K90 3 mars 2013

    Supergod! Och enkel att göra :) Gjorde som flera andra hade tipsat om, och tog mer Digestive och mer smör. Blev en fast, fin botten. Flera hade skrivit att de använd chokladkakor istället för Digestive till botten för att det skulle passa bra till after eight'en. Jag hittade inga bra chokladkakor att krossa så jag blandade i kakao i Digestive-smeten. Smakade bra och blev framförallt snyggt med brun botten till beiga grädden och de mörkbruna after eight-bitarna på toppen! ;) Serverade med hallon till, men tyckte att det tog över smaken från tårtan - godare utan. Gjorde kakan mer än ett dygn innan den serverades, den stod sig fint i kylen! Gjorde succé på middagen. Rekommenderas varmt!

  • miia69 8 januari 2014

    Var en klar succé som nyårsdessert! Dubblade dock mängden till botten och använde en blandning av chokladkakor och "misslyckade" (de flöt ut för mkt & var för spröda) pepparkaksdrömmar. Dekorerade med krossad Marianne + silverkulor på samt hallon runt om. Pricken över blev två st tomtebloss. Trots rejäl middag (och förrätt innan) åt 4 vuxna & 4 barn upp den utan problem... Dessutom busenke och snabb (20 min) att göra - me like! Ska testa lite varianter, återkommer om de blir lyckade!

  • isab1l 27 november 2014

    Riktigt god! Gjorde dagen innan så den fick stå i kylen och gotta sig. Dock var den väldigt mjuk, frös in det som blev över och den var faktiskt mycket godare "halvfryst" så jag rekommenderar er att ha den i frysen. Garnerade med hackad marabou mint- såå gott! Ps, jag tredubblade nästan mängden digestive

  • krigas 20 maj 2015

    God och snabb att laga. Populär och bra att kunna göra i förväg.tycker den är godast halvtinad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.