Gillar du After Eight så kommer du att tycka om de här kakorna. De påminner om riktigt smarriga brownies med ett vitt täcke som ger kakorna en frisk mintsmak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 C. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
- Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt det svalna. Rör samman äggvispet och chokladblandningen.
- Blanda mjöl och salt. Hacka nötterna fint. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten. Rör till sist ner de hackade nötterna.
- Smörj en form, ca 20x30 cm. Häll chokladsmeten i formen och grädda kakan ca 20 min eller tills en provsticka är torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler.
- Rör samman smör, florsocker och pepparmintsextrakt. Tillsätt grädden lite i taget, tills krämen känns bredbar. Bred ut mintkrämen över kakan. Ställ kakan kallt.
- Smält chokladen och smöret på svag värme. Dekorera kakan med et mönster av chokladsås.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Har bakat den i kväll och kommer snart göra den igen. Tack snälla för receptet. Ha en fortsatt trevlig vecka. Kram/ Katarina
Bakade dessa idag och de blev verkligen goda, lite för goda. Tack för receptet. Hos dig hittar man alltid något gott.
Nybakad i bullform, Glassyren kan halveras.
Till nästa gång skall jag byta ut glassyren mot smälta After Eight bitar.