Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

After Eight tårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Denna gjorde jag till förra årets födelsedag, man kan bli dödsförskräckt när man läser receptet, men klarar jag av att göra den så klarar vem som helst det (jag och baka tårta brukar inte gå ihop). I min smak kanske lite väl söt i smaken, men gästerna åt och tyckte den var enormt god. Hög och fin blev den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning görs 1 dag innan: Lägg undan 10 After Eight plattor till garnering, smält resten av plattorna med grädden i en kastrull. Låt chokladsmeten kallna i en bunke i kylskåpet, under natten. Det är viktigt att grädden är riktigt kall innan den ska vispas upp. Annars blir den lös.
  2. Tårtbotten: Vispa ägg och strösocker till en vit porös smet i ca 4 minuter med en elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och vänd ner försiktigt i äggsmeten. Häll upp i en smord form (26 cm i diameter) med löstagbara kanter. Grädda ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt tårtbottnen svalna och skär den sedan i tre lager.
  3. Fortsätt med fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten. Vispa ner vaniljsocker i den kalla grädden, med en handvisp. Använd sedan elvisp för att vispa After Eight grädden. Konsistensen ska bli den samma som vispad grädde (OBS vispa ej för hårt, då kan grädden skära sig).
  4. Smält gelatinet i 2 msk vatten i en kastrull och rör snabbt ner gelatinet i chokladgrädd smeten med en vanlig handvisp men rör försiktigt.
  5. Bred After Eightgrädden mellan tårtbottnarna och täck sedan hela tårtan med After Eightgrädden. Låt tårtan "stå till sig" övertäckt i kylskåpet ca 1 timme eller gärna längre.
  6. Innan servering dekoreras tårtan med vispad grädde och After Eight plattor, ex skurna i trekanter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • merja1 26 oktober 2009

    Testade baka denna tårta i helgen och måste säga att den blev fruktansvärt torr. Man måste fukta tårtbottnarna med något för att den ska kunna ätas. Annars var fyllningen med Aftereight grädden god. Sen saknar jag nog Bakpulver i receptet, brukar ju behövas i tårtbottnar.

  • Christer_l_Hansson 16 december 2012

    Enkel och rolig att göra. Mycket god men kan som sagt bli lite torr. Använd mycket fyllning och låt den stå ett dygn så fuktar den till sig lite mer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.