After eight tårta

En av dom godaste tårtorna som finns.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt
Betyg (10 röster)
Antal personer
14-16
After eight tårta

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.

Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.

Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.

Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.

Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
Garnera med after eight på tårtan eventuellt vit.
Servera den med skivade apelsiner.

Tips!
Baka tårtan minst en dag i förväg, den blir saftigare och godare.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Mörk choklad, Margarin eller smör, Ägg, Strösocker, Vetemjöl, Margarin eller smör, Vispgrädde, After eight
Visningar:
11771
Sparat:
551

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
LCHF-pannacotta
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Tårta recept
Princesstårta
över 2 månader
Mandel- och val
över 2 månader
Blåbärsrulltårt
över 2 månader
Hälso-omelett
över 2 månader