Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aftereight - cheesecake

 
Skriv ut

Det här behöver du till en rund form 25 cm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivepaketet lite drygt. Banka eller mixa till smulor. Smält smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i den runda formen med avtagbara kanter.
  2. Gör sedan tryffel-toppingen: Värm upp grädden och smöret tills det precis börjat koka - ta av från plattan och rör ner chokladen tills allt smälter. Ställ denna svalt medan du börjar med själva cheesecaken.
  3. Ta fram tre olika skålar, dela ägggulor och vitor i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga och använd sedan den torra vispen och vispa äggvitorna till hårt skum. Sedan vänder du ner äggulesmeten och grädden och vänder ner allt i en och samma skål, vänd försiktigt med slickepott eller slev.
  4. Varva sedan After eight och smeten i lager. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen ca 5 timmar. När cheesecaken stelnat något, häll över tryffeltoppingen och sätt dit några mintkakor som dekorering.
  5. Ta fram kakan minst en kvart innan servering. =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.