Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aga's vitlöksbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott och luftigt matbröd från Polen.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda först jäst med sockret, lite vatten & lite mjöl, låt jäsa upp. Undertiden blanda resten av mjölet med salt & vitlökspulver. När jästen är klarjäst, blanda den med mjölet & kryddorna i en stor bunke, häl i vatten pö om pö tills smeten inte rinner men fortfarande är kladdig. Låt jäsa under duk ca 1 timma på en lagom varm plats tills det nästan jäser över i bunken. Värm undertiden ugnen till 175 grader (varmluft) Smörj tre brödformar med lite fett & dela sedan upp degen mellan formarna. Lägg på ca en dl ost på varje bröd & låt vila igen ca 10-15 minuter innan gräddningen. Ställ in brödet i ugnen & grädda i ca 30-45 minuter tills osten får fin färg. Vänd ur bröden ur formarna & låt vila under handduk tills det svalnat något. Vitlökspulvret kan bytas mot lökpulver eller uteslutas helt, beroende på smak. Lite paprikapulver på osten fungerar åxå. Ät & njut med riktigt smör eller nåt annat gott på!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.