Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Agdas ärtsoppa med piff

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Ärtsoppa som även har älskats av ärtsoppshatare! En underbar slät variant av ärtsoppa. Utan fettslamsor, fyllig, smakrik och aromatisk. Värmande i vinterkylan. Går även att göra på kokt kyckling, men blir då inte lika fyllig. Gör gärna dubbel sats den går perfekt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg hönan i en rymlig gryta c:a 4-5 l Fyll vatten så det täcker. Tillsätt salt. Koka upp och skumma väl. Krossa enbär och vitlöksklyftor, skär morötter i slantar och klyfta löken Tillsätt lök morötter och kryddorna Koka på svag värme under lock i c:a 2 tim.
  2. Ta upp hönan och sila kokspadet Skär morötterna i slantar, löken i klyftor, vitlök finskivad Häll tillbaka 2 l av kokspadet i grytan Tillsätt lök morötter och kryddor. Koka på svag värme under lock i c:a 1 1/4 tim.
  3. Frigör hönan ifrån skinn och ben. Skär köttet i lagom småbitar.
  4. Kör soppan med mixer stav till en slät soppa, späd med mer höns buljong om den är för tjock. Lägg i köttet rör om och värm upp.
  5. Servera med senap och gärna en ostsmörgås. Kan ev. garneras med fint strimlad purjolök

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Pirkko 8 februari 2014

    Jättegott!!

  • Anderstam 8 februari 2014

    Kul att du gillade soppan Pirkko. :) Det var det första recept jag la in på MK för 2 år sedan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.