Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Agnes vetebullar

(1 kommentar)  
Skriv ut

På Sövdeborgs slott, byggt 1597, bakar man stora satser att frysa ned. Fru Siv Stiernswärd ger er recept på bullar som kan sättas otinade i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i bunken. Värm mjölken fingerljum och rör i socker, mald kardemumma och salt. Häll det över jästen och vispa tills den löst sig. Arbeta in ca 800 g av mjölet.
  2. Platta till degen i bunken och bred över det rumsvarma margarinet. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Arbeta in margarinet och tillsätt mjöl till en formbar deg. Rulla längder och skär dem i bitar. Forma bullar och klipp med en sax ett hål i varje.
  3. Gör fyllningen. Rör smör och socker och blanda i den malda mandeln. Lägg 3 russin och 1 tsk fyllning i varje bulle. Nyp ihop hålet och lägg bullen med denna sida nedåt på smord plåt. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och grädda i 225° i 13-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sipika 14 juni 2013

    Hur länge bakar man otinade bullar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.