På Sövdeborgs slott, byggt 1597, bakar man stora satser att frysa ned. Fru Siv Stiernswärd ger er recept på bullar som kan sättas otinade i ugnen.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i bunken. Värm mjölken fingerljum och rör i socker, mald kardemumma och salt. Häll det över jästen och vispa tills den löst sig. Arbeta in ca 800 g av mjölet.
- Platta till degen i bunken och bred över det rumsvarma margarinet. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Arbeta in margarinet och tillsätt mjöl till en formbar deg. Rulla längder och skär dem i bitar. Forma bullar och klipp med en sax ett hål i varje.
- Gör fyllningen. Rör smör och socker och blanda i den malda mandeln. Lägg 3 russin och 1 tsk fyllning i varje bulle. Nyp ihop hålet och lägg bullen med denna sida nedåt på smord plåt. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och grädda i 225° i 13-15 minuter.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur länge bakar man otinade bullar?