Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ahlströmerkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Kokt potatis i mjuka kakor är ett gammalt beprövat knep. Den gör kakan extra saftig och man kan minska på fettet. Denna kaka är alltså både god och fettsnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en kransform, cirka 1 liter. Bröa formen med mandelspån.
  2. Pressa potatisen med en potatispress. Skålla, skala och mal sötmandeln.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör matfettet mjukt i en skål. Blanda ner äggvispet i matfettet och rör om väl.
  4. Tillsätt mandel, pressad citron, kakao och vaniljsocker i smeten. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Stjälp upp kakan. Låt den svalna.

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 21 november 2010

    Eftersom du glömt skriva hur mycket citron, så hoppade vi över detta. Lillebror gjorde denna på min beställning, och den såg minsann lite lustig ut i formen. Jag fullkomligt älskar den, den är perfekt (även om jag fick en liten chock när jag tog första smakbiten) medan bror tyckte mkt illa om den, de andra sa "Ok eller god om man har grädde till". Men eftersom jag älskar den så ger jag den 5a trots de andras dåliga betyg! :) En väldigt speciell kaka som inte är så söt utan helt underbar med sina mandlar i.Tog ett foto också, men mandelspånen är blandade med ströbröd från bunken på bilden bara så ni vet. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.