Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Egengjord aioli som passar till lax- och skaldjurssoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänk på att alla ingredienser bör ha samma temperatur, annars kan aiolin skära sig. Pressa vitlöksklyftorna ner i en bunke och rör i gulorna. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under kraftig vispning, så att aiolin blir tjock och krämig som en majonnäs. Det går snabbt och lätt om man använder elvisp eller matberedare. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  2. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • viralottan 5 mars 2011

    Enkel att göra och smakade underbart. Vi hade den till räkor och kräftstjärtar. Högsta betyg!

  • viralottan 24 april 2011

    Hej! Jag gör lite mer reklam för denna sås. För att göra den lite mer barnvänlig kan man blanda i 2 dl creme fraiche. Då blir den inte så oljig utan mer krämig. Tycker man den tappar stinget får man pressa i mer vitlök! MUMS!!!

  • Ann1Ksen 27 oktober 2016

    HUr länge håller den sig i en burk i kylen tror ni? FÖr jag antar att man inte kan frysa den - eller har någon provat?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.