Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aioli med citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Jag har äggvita i aiolin och det går bra. Jag har bara 2 vitlöksklyftor i, eftersom jag tycker att det kan bli för mycket vitlökssmak annars.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Viktigt att alla ingredienser har rumstemperatur. Så ta fram äggen en stund innan. Knäck dom i en skål så går det snabbare.
  2. Vispa ihop ägg, vitlök, salt, citron.
  3. Rör i oljan droppvis i början och sedan i stråle.
  4. Rör kraftigt till aiolin är blank och har tjocknat.
  5. Ställ i kylen en stund innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ulrika91 12 juni 2009

    "Jag har bara 2 vitlöksklyftor i, eftersom jag tycker att det kan bli för mycket vitlökssmak annars. " Menar du inte för mycket citronsmak i så fall?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.