Underbart god salsa från balkan.
Instruktioner
- Rosta auberginen tillsammans med paprikorna i ugn (250°C) eller över öppen låga om du har gasspis, tills skalet är svartbränt. Lägg dem sedan i en papperspåse att svettas en stund. Papperspåsen tar upp överflödig fukt och ånga.
- När auberginen och paprikorna är svala nog att hantera skalar du dem och tärnar dem fint (brunoise på kockspråk). Finhacka vitlöken och den spanska pepparn. Blanda samman vitlökshacket, auberginen, paprikan och pepparn.
- Tillsätt citronsaften och olivoljan och blanda om. Justera smaken med salt.
- Låt kallna och lägg över i tättslutande burkar.
- Du kan använda den direkt, men den blir bäst om den får dra i kylen över natten.
- Håller c:a 2 veckor i kylen.
- Tips:
Vill du inte ha din ajvar så het kan du antingen minska på antalet pepparfrukter eller rensa bort kärnorna och det vita inuti - det är där den mesta hettan sitter.
Publicerat den
17 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmmmmmmm ajvar e så gott! Men du skriv till bara lite ättika 9% så det hålls mycket länge! Recepten e riktigt BRA måste jag säga till alla som inte vågar testa ;)
Hellyckat! Det blir 5 stjärnor från mig.
Mums! (Men jag fegade och tog bara 1 peppar) och det räckte! Detta kommer vi att göra om fler gånger!