Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Akutmottagningens chokladtårta.

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god moussefylld chokladtårta där receptet fanns i en gammal tidning på akutens väntrum. Chokladmoussen gör du enkelt själv. Tårtan tar lite tid och måste planeras och påbörjas dagen före servering pga moussens stelningstid. Men den är värd det om du gillar chokladtårtor!!! Och får den stå till sig en dag extra i kylen före servering så blir den ännu smarrigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Rör smör och socker poröst till tårtbotten. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen under försiktig omrörning.
  2. 2) Häll den ganska fasta smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm stor, fördelaktigt med löstagbar kant. Grädda kakan i 175 grader, ca 30-40 minuter. Prova med sticka. Låt svalna och dela i 3 delar.
  3. 3) Moussen: Smält blockchokladen (150g). Låt svalna något och rör i lätt vispade ägg-gulor.
  4. 4)Vispa den inte för kalla grädden lätt tills den tjocknar. Rör i hälften av grädden i den rumstempererade chokladmassan, blanda väl. Vänd ner resterande av grädden med stora tag till en fluffig massa.
  5. 5) Diska ur formen du bakade kakan i. Lägg en botten i den diskade och torkade formen kakan bakades i. Lägg på en del av moussen, i med nästa botten, mousse igen, sista botten och den sista moussen där på. Täck med plast/alu folie, ställ i kylen 6-8 timmar eller över natten för att stelna.
  6. 6) Koka upp grädden till garneringen och dra kastrullen från värmen. Rör ner hackad blockchoklad och rör tills den smält. Täck tårtan med blandningen och åter in med den i kylen för stelning av glasyren.
  7. 7) Smält vit choklad och ringla över tårtan. Garnera ev med hallon och citronmeliss. Eller det som bärsäsongen eller högtiden erbjuder.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.