Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alaskabakelse

 
Skriv ut

En perfekt dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek päronskivorna halvmjuka i smör och kardemumma.
  2. Vispa äggvitan till ett hårt skum med en ren visp i en ren skål.
  3. Tillsätt florsockret och fortsätt att vispa tills marängen är tjock och blank.
  4. Fördela hallonen på päronskivorna, lägg på glassen och bred marängsmeten runtom så den täcker glassen helt.
  5. Strö på mandel och grädda högt upp i ugnen 2-3 minuter tills marängen har fått fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.