Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Albansk-Bosnisk Djuvec med kyckling och ris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär kycklingen i tärningar (om du har större än så måste du förkoka kycklingen lite i vatten).
  3. Skiva potatisen (Jag skär dem i lagom stora tärningar) och stek i olivoljan tills den har fått lite färg. Häll på riset, paprikarydda, salt, peppar och djuvec. Stek i någon minut.
  4. Lägg allt i en ugnssäker form och häll på vatten så det täcker riset.
  5. Gör en blandning av matolja, kycklingkrydda och peppar. Doppa kycklingbitarna i denna och lägg sedan ovanpå risblandningen i formen.
  6. Sätt i mitten av ugnen och låt stå tills riset är klart. När riset är klart är också kycklingen klar, men titta för säkerhets skull. NJUT!!!! Så otroligt gott!
  7. Djuvec kan du hitta i utländska affärer, kolla även i andra livsmedelsaffärer.
  8. Servera med bröd och turkisk yoghurt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Selle1 29 mars 2010

    riset ska inte kokas i förväg . det tillagas i ugnen tillsammans med potatisen och allt annat!

  • wonkan 26 oktober 2013

    Om man inte får tag djuvec vad kan man då ta för grönsaksblandning för likvärdigt resultat?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.