Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Albansk Pita med köttfärs (Burek)

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gjorde pita idag ooooh så gott!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, salt och olja, häll på mjöl tills det blir en fast deg. Låt degen vila ca 20 minuter. Stek under tiden köttfärs, lök och tillsätt kryddorna. Strö mjöl på bordet (lite bara)
  2. Sätt på ugnen
  3. Kavla sedan ut degen tunnt tunnt. Smörj den tunna degen med olja (klappa lite med handen på degen så att oljan sprider ut sig). Lägg i ytterkanten av degen en "rand" med köttfärs.
  4. Rulla degen innåt samtidigt som du drar ut degen så den blir tunn tunn. tillslut går degen som blir kvar i mitten sönder och du har en stor ring med köttfars inlindat i tunna lager i deg. Håll ringen i luften och snurra de i lufetn en liten bit i taget så de blir lite längre, därefter delar du sönder den på ett ställe och snurrar degen som en kanelbulle fast större.
  5. Lägg in i ugnen på 200-250 grader tills det fått färg (ung 30 min) Ta ut pitan, och Blanda grädde, vatten , salt, smörj pitan litegrann med en sked.
  6. Sätt in i ugnen igen en liten stund (2-3 min). Om man vill ha pitan lite mjukare kan man lägga en plastpåse över plåten när man tagit ut dem med en kökshanduk över, och låta dem vila en stund.
  7. Hoppas ni förstår! Fråga gärna annars om det är något ni inte förstår.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • helfor76 13 maj 2009

    Jag tog bara 5 dl mjol och det rackte gott och val! Blev valdigt gott iallafall. Nasta gang provar jag med lite ost i ocksa! Kul att gora ocksa!

  • missrecica 10 januari 2010

    hva mener du med special hvetemjøl ? kan man ikke bruke vanlig ?

  • Selle1 14 januari 2010

    hej!! det finns i affären att köpa special mjöl. men det går bra med vilken mjöl du vill! lycka till !

  • mercedesen 28 mars 2010

    Ska degen kavlas rund eller fyrkantig i formen?

  • Houda 8 juni 2010

    Selle kom gärna med fler recept! Det va assss bra!

  • DeeDeeEki 10 mars 2011

    Den Vetemjöl som du nämner är inte möjligtvis "vetemjöl special" som ger en luftigare konsistens

  • Selle1 15 mars 2011

    Jo det är exakt den vetemjöl special

  • Selle1 15 mars 2011

    Här är en sida som är jättebra och där ser man exakt hur man gör pita, fyllning bestämmer man själv! ---> http://www.upplevmat.se/

  • fredrikp 10 juni 2013

    Här är en video som visar hur man kan göra: http://www.youtube.com/watch?v=VCnt9_8I9wc Skall nog ta och testa det någon dag när man får tid. :)

  • majanz 17 juli 2013

    Åh, va gott med pite, det var det längesen jag åt. Det måste jag ta och prova att laga nån dag. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.