Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Albondigas med potatismos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Albondigas är chilenska köttbullar kokta i en tomatsås. Tomatsåsen får en fyllig och len smak tack vare kaffegrädde, socker och lagerblad. 500 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatismoset. Skala potatisen och dela den i mindre bitar, koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk, salt och peppar. Kör med en elvisp tills det är mos.
  2. Blanda färs, salt och peppar i en bunke. Forma smeten till 12 stora bullar. Hacka all lök och fräs den i smör i en stekgryta. Tillsätt tomater, kaffegrädde, lagerblad, socker, salt, peppar och oregano. Låt köttbullarna koka i såsen i 10-12 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  3. Servera köttbullarna med potatismoset och kokt broccoli.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mistys 22 september 2009

    Har gjort och ätit detta idag. Jätte,jätte god sås. Slickade nästan tallriken. Den kommer vi säkert göra igen i något annat sammanhang, till pasta kanske. Köttbullarna var också helt ok. Vissa i familjen tyckte dom blev för hårda och kompakta. Kanske pga av att man inte ska ha ströbröd och ägg i som i våra svenska köttbullar. Fast dom ska säkert vara så. Denna rätt kommer vi absolut att göra igen, men kanske ändra lite på köttbullarna. Tack för en bra variation till våra vanliga köttfärsrätter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.