Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aleghieris osttårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Den här osttårtan görs ursprungligen med caciotto, som är ett slags lantost som görs över hela Italien av den mjölk som finns tillgänglig. Det kan vara både ko- och fårmjölk. Den är oftast halvhård med hård skorpa och blekgul med mild smak. Men den är svår att få tag på och därför är den här ersatt med pecorino och taleggio.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt, gärna i matberedare. Finfördela kallt smör däri eller finfördela det med fingertopparna. Ljumma mjölken till fingervärme och finfördela jästen däri. Tillsätt ägget och häll det över mjölet. Kör eller arbeta ihop till en deg som får jäsa ca 50 minuter.
  2. Sätt under tiden ugnen på 175°. Kavla degen till en rundel, ca 40 cm. Lägg den i en lätt smord 26 cm form med löstagbar kant. En 24 cm form går också bra.
  3. Blanda osten med ägg och muskotnöt och grädda på nedersta falsen ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.