Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alfredosås

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Om man vill ha en ostsås till sin pasta eller gnocchis så är detta ett måste. Utmärkt som grundsås för bla räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjock panna. Stek löken och vitlöken tills löken är genomskinlig Lägg i mjölet och blanda ca 20-30 sekunder. Sänk värmen och häll i grädden sakta. Vispa hela tiden och se till att alla klumpar försvinner. Lägg i persiljan och muskotnöten- Lägg i osten När osten har smält, sätt upp värmen tills såsen börjar koka och låt koka tills du har den tjockhet som du vill ha på såsen.
  2. Blanda med favoritpastan. Funkar väldigt bra med fylld pasta eller lägg till din favorit , svamp, räkor t ex.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.