Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alichawat, etiopisk gryta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En snabblagad grönskimrande gryta som får smak av gurkmeja, spansk peppar och inte minst smör.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs köttstrimlorna, lite åt gången, i en gryta med smör. Tillsätt smält smör och smulad buljongtärning. Låt sjuda 5 min. Tillsätt lök, gurkmeja, vitlök, salt, peppar och vatten. Låt grytan sjuda i ca 20 min. Strimla den spanska peppar (chili) frukten och rör ner i grytan strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.