- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Jättegod kladkaka som är gjord med kärlek! <3
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.
- Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
- Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
- Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
- När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.
Publicerat den
21 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar