Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alla hjärtans smörgåstårta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är en smörgåstårta som lämpar sig speciellt för Alla hjärtans dag. Om du väljer att baka vårt bröd går det bra dagen innan tårtan ska göras. Det är viktigt att brödet är helt kallt. Du som vill kan använda färdigköpt bröd och bara göra fyllningen. Den fyllda tårtan ska stå kallt i 2 timmar, så ta med det i planeringen. OBS!!!! Till godkännarna: Inte samma smörgåstårta som redan är godkänd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bröd: Smula jästen och lös upp den i vattnet. Rör ner margarin, socker, salt och så mycket mjöl att det blir en fin blank deg. Täck och låt jäsa i 30 minuter. Slå upp degen och arbeta igenom den. Platta ut till en tjock kaka och lägg i väl smord form, 25-27 cm. Nagga med gaffel och jäs ytterligare 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 200°. När degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med fingret är den färdigjäst. Grädda 25-30 minuter längst ner i ugnen. Låt svalna på galler under bakduk. Låt brödet kallna helt innan du gör tårtan.
  3. Skär laxen i bit i tunna strimlor. Skala och hacka räkorna ganska grovt, men spara 2 oskalade till dekorationen. Hacka äggen och blanda med lax, räkor, crème fraiche, majonnäs och chilisås. Hacka rödlöken fint. Rör i röd rom, dill, lök och svartpeppar.
  4. Skär brödet i form av ett hjärta. Dela brödet i tre delar och bred margarin på samtliga bottnar. Bred ett tjockt lager fyllning på den undre botten, aningen mindre på nästa och resten på den översta botten.
  5. Tryck ihop försiktigt och stryk bort eventuellt överflöd runt tårtans kant. Svep tårtan i plast och ställ i kyl i 2 timmar. Tårtan kan stå över natten.
  6. Hacka persiljan fint. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Skiva citronen. Lägg sallatsbladen som en bädd på ett serveringsfat. Placera tårtan ovanpå och lägg citron- och gurkskivor runt om. Lägg den skivade laxen på tårtan, lägg på räkorna och klicka på rommen. Toppa med klickar av majonnäs. Klappa in kanten med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • roma2004 6 februari 2009

    Låter gott, måste provas....

  • flisa 6 februari 2009

    Den låt god skall testa den till alla hjärtansdag

  • SaraFreij 16 februari 2009

    Dundersuccé!! Verkligen uppskattad! Jättegott!! Tusen tack för recept!!

  • robbz 19 juni 2009

    Ookej... den här MÅSTE jag testa... Tackar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.