Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allergianpassad Banoffeepaj

(1 kommentar)  
Allergianpassad Banoffeepaj Allergianpassad Banoffeepaj
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En variant på den berömda pajen, jag har gjort den så den kan passa dem som är både glutenintoleranta samt allergiska mot mjölkprotein -samt alla andra då :) Köper man veganvänliga marshmallows på tex Goodstore är hela receptet dessutom fullt fungerande för veganer om man hoppar över äggulan. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form (ca 23 cm i diameter). Ställ kallt i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och lägg på hackad choklad.
  2. Koka ingredienserna till kolasåsen i ca 5 minuter på medelhög värme och låt den svalna något. Häll över chokladen i formen. Låt kallna helt.
  3. Smält marshmallows i iMaten på låg värme. Rör hela tiden tills de är helt smälta. Tag kastrullen från värmen och låt svalna i ca 15 minuter. Skiva bananerna och lägg dem på chokladkolan. Vispa gräddersättningen fluffig och blanda först hälften i marshmallowsmeten och rör om till en jämn smet. Vänd sedan i resten och häll över bananerna i formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lollo97 1 februari 2013

    Jätte god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.