Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Allianskringlor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Spröda kringlor som kan frysas i ca 1 månad. Mandeln kan uteslutas, öka då mängden pärlsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader c
  2. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och låt den vila 30 min i kylskåpet Låt smördagsplattorna tina och kavla ut dem i rektanglar 20x30 cm Pensla den ena smördegsplattan med vispat ägg. Strö över kanel och socker , som först blandats. Kavla ut mördegen till samma storlek och lägg den ovanpå smördegsplattan. Strö över kanel- och socker blandningen. Lägg den andra smördegsplattan överst. Platta lätt ihop hela degkakan med kavel. Ställ kallt i ca 10 minuter så att den stelnar. Sporra 1 ½ cm breda remsor på långsidan av degen, vrid remsorna till spiraler och forma till kringlor. Doppa först kringlorna i uppvispat ägg (resten av ägget från fyllningen) och därefter i i hackad mandel och pärlsocker. Lägg kringlorna på bakplåtspapper på en plåt och ställ kallt i 1 timme. Grädda kringlorna i 18-20 minuter mitt i ugnen. Lossa dem och låt kallna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.