Spröda kringlor som kan frysas i ca 1 månad. Mandeln kan uteslutas, öka då mängden pärlsocker.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader c
- Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och låt den vila 30 min i kylskåpet
Låt smördagsplattorna tina och kavla ut dem i rektanglar 20x30 cm
Pensla den ena smördegsplattan med vispat ägg. Strö över kanel och socker , som först blandats.
Kavla ut mördegen till samma storlek och lägg den ovanpå smördegsplattan. Strö över kanel- och socker blandningen. Lägg den andra smördegsplattan överst.
Platta lätt ihop hela degkakan med kavel. Ställ kallt i ca 10 minuter så att den stelnar.
Sporra 1 ½ cm breda remsor på långsidan av degen, vrid remsorna till spiraler och forma till kringlor.
Doppa först kringlorna i uppvispat ägg (resten av ägget från fyllningen) och därefter i i hackad mandel och pärlsocker.
Lägg kringlorna på bakplåtspapper på en plåt och ställ kallt i 1 timme.
Grädda kringlorna i 18-20 minuter mitt i ugnen.
Lossa dem och låt kallna.
Publicerat den
20 juni 2009
Skriv kommentar