Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alsassiskt färslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gränslandet mellan Tyskland och Frankrike bjuder på mycket gott, inte bara vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purjon i småstrimlor. Fräs i en stekpanna med lite fett i 5-10 minuter tillsammans med den pressade vitlöken. Fräs fläskfärsen tills den börjar bli genomstekt. Salta och peppra.
  2. Skala och tärna potatisen. Stek den i panna tills den är nästan färdig. Strö över salvian.
  3. Blanda färs, purjolök och potatis i ett ugnsfast fat. Vispa lätt äggen med mjölken och senapen. Häll över.
  4. Sätt in i ugnen, 200 grader ca 25 minuter.
  5. Drick ett glas skummande öl eller ett svalt alsassiskt vin till. Det är gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.