- Serverar: 15 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Denna kaka är både god och fettsnål.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en kransform, cirka 1 liters.
Bröa formen med mandelspån.
- Pressa potatisen med en potatispress. Skålla, skala och mal sötmandeln.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör matfettet mjukt i en skål. Blanda ner äggvispet i matfettet och rör om väl.
- Tillsätt mandel, pressad potatis, kakao och vaniljsocker i smeten. Häll den i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Stjälp upp kakan . Låt den svalna.
- Ringla eventuellt över litet smält choklad.
Publicerat den
15 april 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Saftig och "tung" chokladkaka, jättegod! Tack för receptet! Jag lägger in en bild som jag tog, hoppas att du tycker om den! Mvh Anna
Den här är god,