Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Denna kaka är både god och fettsnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en kransform, cirka 1 liters. Bröa formen med mandelspån.
  2. Pressa potatisen med en potatispress. Skålla, skala och mal sötmandeln.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör matfettet mjukt i en skål. Blanda ner äggvispet i matfettet och rör om väl.
  4. Tillsätt mandel, pressad potatis, kakao och vaniljsocker i smeten. Häll den i formen.
  5. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Stjälp upp kakan . Låt den svalna.
  6. Ringla eventuellt över litet smält choklad.

Kommentarer (2)

  • Annafbg 1 augusti 2009

    Saftig och "tung" chokladkaka, jättegod! Tack för receptet! Jag lägger in en bild som jag tog, hoppas att du tycker om den! Mvh Anna

  • savsholm 17 augusti 2009

    Den här är god,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.