Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alvas trattissoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svampsoppan kryddas med rosépeppar, grönmögelost och en skvätt sherry.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme. Rör ner mjölet. tillsätt halva mängden vatten och låt soppan koka upp. Kör soppan i en mixer så att den blir slät eller mixa direkt i grytan med mixerstav. Häll tillbaka soppan i grytan. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, smulad ost och grädde. Låt soppan koka upp och sjud sedan i ca 10 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll i sherryn strax före servering. Garnera med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Fack41121 26 mars 2012

    Alvas trattkantarell soppa jättegod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.