Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amalfikaka med citrusrussin

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Den italienska Amalfikusten är ett citronlundsparadis. Där doftar vinden som den här aromatiska kakan. Receptet är ännu otestat av mig och hämtat från ICA-Kuriren nr 46/10. Jag gillar egentligen inte russin men den här kakan låter så läcker att jag absolut måste övervinna denna motvilja ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och torka av citronen. Riv det yttersta gula skalet fint på rivjärn. Halvera citronen och pressa saften ur halvorna. Lägg russinen i en liten plastbunke, slå på citronjuicen och mikra 1 minut på högsta effekt. Låt svalna, sila av och spara citronsaften.
  2. Mikra smöret så att det smälter. Låt svalna. Pensla insidan av en kransform, ca 1 1/2 liter, med litet av fettet och bröa formen.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjölet noga med bakpulver, citronskal och vaniljsocker. Vänd ned de avrunna russinen. Häll citronsaften i decilitermått och fyll upp med crème fraîche. Vispa på lägsta fart ned mjölblandning, smör och citron-crème fraîche i äggpöset.
  4. Fördela i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen på 175° ca 40 minuter. Testa med tandpetare när kakan är kladdfri inuti. Låt svalna under formen, uppstjälpt på fat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.