Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amandas lördagskaka á la Ulla-Britt

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bland mina andra recept finns en pumpa marmelad som min barndomsgranne brukade använda i sin modifierade version av amandas lördagskaka, vilket påverkar tillagningstid och sätt. Kakan kan serveras ljummen men håller sog krämig och fin i kylskåp i flera dagar.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet och citronskalet i äggblandningen. Tillsätt det smälta matfettet försiktigt. Rör smeten jämn och häll den i väl smort och mjölad 1½ liters form med löstagbar kant. Grädda mitt i 175 gradig ugn i 15-20 minuter tills provstickan är torr. Blanda cremé fraich med socker, vaniljsocker och ägget. Ta ut kakan ur ugnen och bred ut pumpamarmeladen över. Bred ut cremé fraichsmeten över marmeladen. Grädda i övre delen av ugnen på 225 grader i 5-8 minuter. Låt svalna och ta lös kanten från formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.