Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amaretti - Mandelkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

De här kakorna förekommer mer och mer som ingrediens i desserter. Däremot är de svåra att få tag på, och därför är det kul att kunna göra dem så smidigt själv! Smula ner i glassen t ex! Eller i marängsvissen ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakpapper på plåtarna.
  2. Kör mandelmassa och socker i matberedare tills det är väl blandat. Tillsätt äggvita och kör tills det är helt slätt.
  3. Fukta fingrarna med kallt vatten, ta 1 msk smet och rulla till en boll. (Eller använd två matskedar och klicka ut smeten.) Lägg den på plåten och upprepa med resten av smeten. Håll 3 cm mellanrum mellan bollarna.
  4. Tryck ev ner ett bär eller en mandel i varje kaka. Baka i 18-20 minuter, tills kakorna är ljusbruna. Låt svalna en liten stund på plåtarna, ta loss dem med en stekspade och lägg dem på ett galler för att svalna helt.
  5. Förvara kakorna lufttätt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jennemz 20 mars 2011

    Verkligen jättegoda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.