Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ambrosiakaka med choklad och apelsin

 
Skriv ut

Bilden säger väl allt?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader.
  2. Lägg hackad choklad i en skål. Smält smör, strösocker, muscovado-socker och sirap i en kastrull på spisen och häll det över chokladen. Rör om så att allt löser sig och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en skål. Rör ner smörblandningen, vispade ägg, apelsinskal och -saft samt grädden. Rör försiktigt samman. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakan svalna på galler.
  4. Smält chokladen, tillsammans med apelsinlikör, i en skål i mikron på full effekt, ca 1 ½ minut eller över en kastrull med kokande vatten. Rör ner florsocker, apelsinsaft och mjukt smör. Bred chokladglasyren över kakan och strö syltat apelsinskal ovanpå. Låt glasyren stelna. Skär kakan i bitar vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.