Ambrosiuskakor

Här är en variant av den traditionella ambrosiakakan. I det här receptet gör man många småkakor och fyller dem med aprikosmarmelad istället för ambrosiakakans vaniljkräm.

Ingredienser

3 ägg
1 ½ dl socker
½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
½ dl aprikosmarmelad till fyllning

Glasyr och garnering:
2 dl florsocker
1 ½ msk apelsinjuice
4 msk syltade apelsinskal
75 g mörk blockchoklad

Betyg (0 röster)
Visningar:
926
Sparat:
9

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver och potatismjöl.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda kakan i 5-6 minuter.

Vänd den upp och ner på sockrat papper, låt kallna under fuktig duk.
Ta ut kakor med hjälp av ett litet runt mått. Lägg ihop dem två och två med marmelad emellan.

Blanda en glasyr av florsocker och juice och bred den på kakorna. Lägg på det syltade apelsinskalet och ställ in kakorna i kylen så att glasyren stelnar.

Doppa sedan kakornas sidor och botten i smält choklad och låt stelna på smörpapper.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.