En härligt fyllig och helt glutenfri chokladfrestelse!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett papper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
- Hacka chokladen. Smält smöret, ta bort från plattan och häll i chokladen, rör tills den smälter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt rommen och häll smeten i formen. Grädda 50-60 minuter, tills kakan har stannat. Ta ut kakan och låt svalna.
- Mousse:
Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta smör- och chokladblandningen och rör runt. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitan, en tredjedel i taget.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner i moussen tills den är helt jämn. Fördela moussen ovanpå den avsvalnade chokladkakan. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 6 timmar.
- Glaze:
Koka upp grädde och sirap i en liten kastrull. Ta av från plattan och tillsätt vaniljsocker och choklad. Rör tills glazen är helt jämn och låt svalna.
- Ta ut kakan från frysen och ställ på ett tårtfat. Häll glazen på mitten av kakan och sprid ut den mot kanterna så det rinner ner lite. Ställ tillbaka i frysen och ta fram kakan 20-25 minuter innan den ska ätas.
Publicerat den
7 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar