Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

American Beauty Cake

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En härligt fyllig och helt glutenfri chokladfrestelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett papper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  2. Hacka chokladen. Smält smöret, ta bort från plattan och häll i chokladen, rör tills den smälter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt rommen och häll smeten i formen. Grädda 50-60 minuter, tills kakan har stannat. Ta ut kakan och låt svalna.
  3. Mousse: Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta smör- och chokladblandningen och rör runt. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitan, en tredjedel i taget.
  4. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i moussen tills den är helt jämn. Fördela moussen ovanpå den avsvalnade chokladkakan. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 6 timmar.
  5. Glaze: Koka upp grädde och sirap i en liten kastrull. Ta av från plattan och tillsätt vaniljsocker och choklad. Rör tills glazen är helt jämn och låt svalna.
  6. Ta ut kakan från frysen och ställ på ett tårtfat. Häll glazen på mitten av kakan och sprid ut den mot kanterna så det rinner ner lite. Ställ tillbaka i frysen och ta fram kakan 20-25 minuter innan den ska ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.