Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk äppelkaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här har mamma gjort ända sedan jag var liten, den är urgod och så enkel att göra, går också alldeles utmärkt att göra med frusna äpplen, godast blir den om man gör den i en gammal hederlig gjutjärnsstekpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop det avsvalnade smälta matfettet med sockret och vispa det pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölet, bakpulvret och grädden.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form eller stekpanna (ca 1½ liter). Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten, tätt intill varandra. Strö över socker och kanel.
  3. Grädda i 200º i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.