Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk choklad och nötpaj

 
Skriv ut

Det här är den perfekta desserten. Den kan göras klar i förväg, den kan förvaras i rumstemperatur och portionsstorleken kan anpassar efter gästernas önskemål. Dessutom är den drömgod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Sätt ugnen på 175°. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt socker och vatten. Arbeta hastigt ihop degen.
  2. Pajskal: Kavla ut degen. Klä en form med löstagbar botten med degen. Fäst en aluminiumfolieremsa runt kanterna. Nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och låt pajskalet svalna. Höj ugnstemperaturen till 200°.
  3. Fyllning: Grovhacka nötter och choklad. Vispa samman ägg och socker. Rör ned sirap och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet. Häll sedan ned choklad och nöthacket. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 40–45 minuter.
  4. Dekorera tårtan med jordgubbar, citronmeliss och carambole. Servera vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.