Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk citron och maräng paj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god efterrättspaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Lägg mjölet i en skål, fördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Låt den vila kallt ca. 1 timme.
  2. Kavla ut degen till en rund kaka och klä en pajform med den. Grädda i 225 gr. ca 15 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllningen: Blanda citron, socker och majzena med vattnet i en kastrull. Koka upp. Tillsätt äggulorna och låt krämen koka upp. Tillsätt det rivna citronskalet och smöret. Låt krämen svalna.
  4. Häll den avsvalnade krämen i pajskalet.
  5. Marängen: Vispa vitorna till skum, vänd ner sockret försiktigt. Bred marängen över citronkrämen. Låt pajen stå i ugn 7-8 minuter, eller tills den har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.