God smakbrytning mellan citronkrämen och marängen och bottnen har en knäckig smak.
Instruktioner
- Rör smör och socker pösigt i matberedare eller för hand. Arbeta snabbt in mjölet och havregrynen och ev. smaksättning.
- Knåda ihop till en boll och ställ kallt inlindad i plastfolie i ca 30 min.
- Kavla ut till en platta och klä en pajform. Picka och vik aluminiumfolie över kanten. Ställ formen i kylen i 10 min.
- Grädda i 200 grader i ca 15 min. Ta bort folieremsan efter 10 min. Låt pajskalet svalna.
- Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen.
Sjud sakta under ständig vispning tills krämen är tjock och luftig.
- Kyl snabbt ner den under vispning i kallt vatten i diskhon. Häll den kall i skalet.
- Öka ugnsvärmen till 250 grader.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning.
- Bred massan toppigt över pajen och grädda på mellanfalsen i 2-3 minuter eller tills marängen fått lite brun färgskiftning.
- Serveras avsvalnad.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smaken var kanon! Sen vet jag inte om jag gjorde nåt fel men fyllningen blev väldigt lös.