Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk Coleslaw (kålsallad)

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Det finns många små variationer på coleslaw. Den här är krispig och krämig på samma gång och precis som jag vill ha den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen fint med kniven eller använd osthyveln och hyvla direkt från vitkålshuvudet. Riv moroten på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Blanda vitkål och morot med majonnäs och créme fraice. Blanda med slev så coleslawen kännas luftig men krämig. Smaka av med havssalt, svartpeppar och ev. en gnutta malen ingefära.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • caromell 11 augusti 2009

    Använde crème fraiche och hoppade över ingefäran, men ska nog testa att ha i det nästa gång. Var enkelt att göra och smakade gott. Tummen upp från mig!

  • mirapira 8 februari 2010

    Super god jag kommer att göra den flera ggr.

  • Sigefelt 12 november 2010

    Jättegod och snabb att göra!

  • Zeldasmatte 15 december 2010

    Funderar på om det går att lägga till någon "julig" krydda nu till jul... Ska experimentera lite! ;)

  • EKC6150 1 maj 2011

    Jättegott tillbehör enkelt att fixa till. ska jag fixa ihop nästa gång vi äter hamburgare eller något annat grillat. Tack för receptet Mvh Jocke

  • jacquelinehansson 28 september 2011

    Det här blev mycket gott. Jag körde på mer vitkål och morötter så blev den inte lika krämig men det gick lika bra=)

  • Linna5 22 februari 2012

    Jättegott! Jag tog mera vitkål, ca 4 dl, men bara 1 dl morötter, då tyckte jag att proportionerna blev som jag ville. ;) Ingefäran hoppade jag över, jag är inte så förtjust i det...

  • shoesforever 2 juni 2012

    Jättegod! min son bara älskade den här coleslawen! tog bort ingefäran! Gjorde denna till grillade hamburgare! mums

  • Annlis 20 maj 2013

    Hej! Kanongod och enkel att göra! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.