Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ny smakupplevelse

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken, selleri och timjan. Fräs den gula löken och pressad vitlök med smör i kastrull. Slå på vin och sjud ett par minuter.
  2. Skär bort kanterna från det vita brödet. Lägg brödet i en rymlig bunke och slå på lök- och vinblandningen. Mosa sönder brödet, tillsätt köttfärs, hackad timjan, smulat lagerblad och hackad persilja. Salta och peppra och rör till sist i ägget. Arbeta ihop och forma en "limpa" som läggs på smörad, ugnsfast form.
  3. Stek köttfärslimpan en knapp timme i 175 graders ugn. På amerikanskt vis serveras köttfärslimpan med kokta grönsaker och potatismos

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.