Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk krabbcocktail

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Av amerikanerna har vi lärt oss att starka kryddor passar fint till skaldjur. Här en tuff amerikansk dressing till nykokta, saftiga krabbor från den svenska västkusten. En oslagbar kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa krabborna väl, ta vara på eventuell rom och dela upp allt i fyra högar. Skölj salladen, strimla den fint och fördela den i fyra portionsglas. Ett billigt alternativ är att använda krabbmix istället för färska krabbor.
  2. Skala avokadon och skär den i små bitar. Skiva champinjonerna och hacka tomaterna grovt. Fördela grönsaker och krabba i glasen.
  3. Rör samma chilisås, vinäger, pepparrot, matolja och strösocker. Smaka av och krydda mer om det behövs. Fördela dressingen över salladen.
  4. Garnera varje glas med en kvist persilja eller dill. Servera rätten sval, men inte iskall.
  5. Gör gärna dressingen i god tid, då blir smaken jämnare och fylligare. Du kan också ge den lite extra sting med 1 msk vodka eller brännvin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.