Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk pumpapaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

På halloweenfesten ska man enligt amerikansk tradition bjuda på pumpkin pie. Smaken påminner om pepparkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen.
  4. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna.
  5. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljglass. OBS! Vispad grädde måste köpas till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maria_wijk 1 november 2009

    Tycker nog inte att smaken påminde mycket om mjuk pepparkaka, svårt att hitta något att jämföra smaken med. Troligen inget jag gör igen, men nu har man iallafall provat.

  • utaylor 1 november 2010

    Nu förstår vi varför man i USA alltid ska äta pumpkin pie till halloween. En riktig klassiker! Tack vare ditt fina recept blir det nu tradition också i vår familj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.