Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska blåbärsmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda muffins. Tips, använd extra stora blåbär om du köper blåbär. Man ska använda amerikanska muffinsformar till det här receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke och vispa samman ingredienserna men en elvisp på låg hastighet.
  3. Blanda filmjölk, ägg och vaniljessens i en kanna. Häll ned det långsamt i mjölblandningen medan du vispar så att alla ingredienser blandas.
  4. Häll i det smälta smöret och vispa tills det precis har blandats ned. Vispa sedan på medelhög hastighet till en slät smet.
  5. Vänd till sist försiktigt ned blåbären med en träsked så att de blir jämt fördelade. Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda muffinsen i 20 - 25 min, eller tills de är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med finger topparna. Det ska inte fastna något på en provsticka som sticks in i mitten. Låt muffinsen svalna något i plåten innan du tar upp formarna och ställer dem på en plåt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • KarinIL 20 maj 2011

    Fantastiskt goda :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.