- Serverar: 12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegoda muffins. Tips, använd extra stora blåbär om du köper blåbär. Man ska använda amerikanska muffinsformar till det här receptet.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Lägg mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke och vispa samman ingredienserna men en elvisp på låg hastighet.
- Blanda filmjölk, ägg och vaniljessens i en kanna. Häll ned det långsamt i mjölblandningen medan du vispar så att alla ingredienser blandas.
- Häll i det smälta smöret och vispa tills det precis har blandats ned. Vispa sedan på medelhög hastighet till en slät smet.
- Vänd till sist försiktigt ned blåbären med en träsked så att de blir jämt fördelade. Skeda upp smeten i pappersformarna till två tredjedelar och grädda muffinsen i 20 - 25 min, eller tills de är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med finger topparna. Det ska inte fastna något på en provsticka som sticks in i mitten. Låt muffinsen svalna något i plåten innan du tar upp formarna och ställer dem på en plåt.
Publicerat den
18 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt goda :)