Jätte goda, lite sega kakor. Blir ca 25-30 kakor.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Blanda smör, jordnötssmör, strösocker och muscovadosocker. Rör kraftigt, gärna med elvisp.
Tillsätt ägget.
- Hacka chokladen och jordnötterna grovt. Blanda ner hacket tillsammans med övriga ingredienser i smeten.
- Forma till tre längder på bakpappersklädd plåt. Om du tycker att degen är lös, ta mjöl i händerna så går det jätte bra.
- Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter, beroende på ugn.
Låt svalna något och skär längderna i snittar.
Sikta över florsocker före servering.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för kakorna
Lätta att baka och mycket god smak, så jag kommer baka dessa fler gånger. En klar femma! //KAROLO
Mycket goda och lätta att göra!
Supergoda! Gick åt som smör i solsken!
Synd på jordnötssmöret som innehåller transfetter!
Goff: de beror på vilket jordnötssmör du väljer. De finns organiskt jordnötssmör med som är jättegott eller kan du göra eget! Måste säga att dessa kakor ser sjukt goda ut! Måste prova snart! Tack för receptet! /lilltimbe
Ska det vara saltade jordnötter eller osaltade?
Tog saltade jordnötter! De blev helt okej, inte mina favoriter men kanske hade jag bara för höga förväntningar...
Supergoda!! Blev väldigt uppskattade när vi bjöd på dessa på dotterns kalas!