Amerikanska pecannötsrutor är goda till fika och dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en ugnspanna ca 25x35 cm med smör.
- Skär smöret i kuber. Lägg i en skål.
- Tillsätt mjöl och socker. Knåda hastigt ihop till en deg. Detta går snabbt i matberedare med kniven.
- Tryck ut degen i botten på ugnsformen. Pensla med äggvita. Tryck några hål med en gaffel.
- Baka mördegen i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
- Gör nötfyllningen genom att smälta smöret i en kastrull och tillsätta farinsocker samt honung. Rör om och koka ihop tills sockret löst sig.
- Krossa pecannötterna grovt.
- Tillsätt grädden och koka upp.
- Blanda i nötterna, ta av från värmen och häll och fördela över mördegen.
- Baka pecannötrutorna i 25 minuter till och nötblandningen börjat bubbla och stelna.
- Ta ut nötrutorna och låt svalna.
- Skär ut rutor enligt önskad storlek. Förslagsvis 12 stycken nötrutor.
Publicerat den
24 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar